Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 21 Júl 2019 · Dvojica #1
Polievky

Tradičná valašská kyselica


Tradičná valašská kyselica
Ingrediencie
  • 40 g údenej krkovičky
  • 30 g klobásky
  • 20 g kyslej kapusty
  • 20 g cibule
  • bobkový list
  • nové korenie
  • korenie celé
  • korenie mleté
  • 40 g hladkej múky
  • 70 ml smotany
  • cesnak
  • soľ
  • polievkové korenie
  • koreninová zelenina – 10g mrkva, 10g petržlen, 10g zeler
  • majoránka podľa chuti
Popis prípravy jedla
Výroba

Údenú krkovičku, klobásku, zeleninu a korenie zalejeme vodou. Kým sa všetko do mäkka uvarí, nasekáme si kyslú kapustu. Mäkké mäso vytiahneme, vývar precedíme, vložíme do neho nasekanú kyslú kapustu a znova dáme variť. Mäso i klobásku nakrájame na kocky, orestujeme na cibuľke, vložíme do vývaru s kapustou. Pridáme soľ, korenie, cesnak, majoránku, polievkové korenie, zahustíme múkou a nakoniec pridáme ešte smotanu.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 23 Okt. 2013

Ďalšie recepty užívateľa