Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Sobota, 16 Nov. 2019 · Dvojica #2
Bezmäsité jedlá

Tropicky ovocný tartar s kokosovou omáčkou dochutenou bacardi s tvarohovou penou


Tropicky ovocný tartar s kokosovou omáčkou dochutenou bacardi s tvarohovou penou
Ingrediencie
  • Kokosové mlieko 100ml
  • ?Maslo 50g
  • ?Limetková šťava?
  • Bacardi 2cl?
  • Ananás
  • ?Mango?
  • Jahody?
  • Jemný tvaroh 50g
  • ?Trstinový cukor 10g
  • ?Kúsok z vanilkového lusku
Popis prípravy jedla
Výroba

Trstinový cukor si rozpustime na malú panvicu, dávame pozor aby nám nezhorel. Keď je rozpustený, pridáme maslo, zalejeme kokosovým mliekom a povaríme, kým sa nám cukor neroztopí a omáčka nezhustne. Pridáme bacardi a dochutíme limetkovou šťavou. Necháme omáčku vychladnúť a medzi tým si ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky (kúsky), dáme do misky a taktiež dochutíme limetkovou šťavou. Ak je potrebné môžeme pridať trošku cukru, záleží na chuti ovocia. Premiešame. Tvarohovú penu vymiešame z jemného tvarohu, cukru a vanilky. Pre efektné servírovanie použijeme okrúhlu formičku, na tanier si nalejeme omáčku, vložíme nakrájané ovocie a zalejeme tvarohovou penou. Formičku opatrne odstránime a dielo prizdobíme čerstvou mätou alebo čerstvým ovocím.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 27 Jún 2012

Ďalšie recepty užívateľa