Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 18 Júl 2019 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

Domáci tvaroh


Domáci tvaroh
Ingrediencie
  • 10 litrov mlieka
Popis prípravy jedla
Výroba

Na 1 kg kvalitného plnotučného domáceho tvarohu potrebujeme 10 litrov kvalitného mlieka z mliečneho automatu. Nie pasterizované mlieko. Mlieko necháme pri izbovej teplote skysnúť. Mlieko skysne za dva tri dni. potom mlieko ohrievame za 50°C. za občasného miešania. Po ohriatí mlieko scedíme cez plienku, biele plátno alebo zdravotnícku gázu. Necháme stekať tri hodiny. Potom hotovú hrudku vyberieme a podľa uváženia spracujeme napr. na Domácu eidamsku tehlu.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 1 hod. 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Farma Tuška

Pridané: 25 Okt. 2010

Ďalšie recepty užívateľa