Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Nátierky

Tvarohová nátierka


Ingrediencie
  • (550 g) zemiaky
  • (5 krajcov) chlieb
  • rasca
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • jemne nasekaná pažitka
  • (80 ml) kyslá smotana
  • (100 g) tvaroh
  • (1 ks) väčšia cibuľa
  • (1 ks) vajce
Popis prípravy jedla
Príprava

1. zemiaky si uvaríme v šupe, uvarené zemiaky očistíme a roztlačíme

Výroba

2. vajce si uvaríme natvrdo, rovnako ošúpeme a nahrubo pokrájame
3. v miske si tvaroh zmiešame spolu s jemne nasekanou cibuľou a kyslou smotanou
4. postupne primiešame zemiaky a vajcia, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme rascu a dôkladne premiešame.

Dokončenie

5. hotovú nátierku natrieme na chlieb a podávame
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 5 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 10 Jún 2010

Ďalšie recepty užívateľa