Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 17 Okt. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Údená hus


Ingrediencie
  • (1 ks) hus
  • soľ
  • Omáčka:
  • (80 g) cibuľa
  • (1 dl) ocot
  • (1 dl) olej
  • voda
Popis prípravy jedla
Príprava

Najprv si pripravíme hus, očistíme, vyberieme vnútornosti a stiahneme kožu.
Presekneme prsia, odkrojíme stehná, vložíme do nádoby, osolíme a necháme odstáť.

Výroba

V priebehu 8 až 10 dní ju každý deň obraciame a polievame rôsolom.
Priviažeme stehná a prsia znova na hus a údime.
Zaúdenú hus pokrájame na plátky , vložíme do misy a pridáme jemne nakrájanú cibuľu, ocot, olej, vodu a asi 2 dni marinujeme.

Dokončenie

PO marinovaní môžeme podávať.
Príloha je ľubovoľná.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 9 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa