Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Prílohy

Varená čakanka


Ingrediencie
  • (1 kg) čakankové listy
  • (40 g) maslo
  • (2 dl) bešamelová omáčka
  • mleté čierne korenie
  • muškátový orech
  • soľ
Popis prípravy jedla
Výroba

Do hrnca si nalejeme vodu, osolíme ju a necháme ju zovrieť, pridáme čakankové listy, uvaríme ich, po uvarení scedíme a necháme vychladnúť.
Z vychladnutých listov odstránime zvyšnú vodu, jemne si ich nasekáme a zmiešame spolu s bešamelovou omáčkou.
Niekoľko minút povaríme v tejto zmesy a na záver dochutíme čiernym korením, muškátovým orechom a soľou,
Hotové jedlo podávame ako prílohu.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 28 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa