Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Bezmäsité jedlá

Varená ryža s hlivou


Ingrediencie
  • 250 gr jazmínovej ryže
  • 250 gr hlivy ustricovej
  • 3 mladé cibuľky
  • vegeta
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • olivový olej
Popis prípravy jedla
Výroba

Prepláchneme ryžu a zalejeme ju studenou vodou. Osolíme, ochutíme vegetou a uvaríme domäkka. Medzitým opláchneme hlivu, rozoberieme ju na menšie kúsky a opečieme ju v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Mladú cibuľku pokrájame na kolieska a osolíme. Uvarenú ryžu scedíme a dáme na tanier. Pridáme opečenú hlivu, kolieska cibuľky a pokvapkáme olivovým olejom.

Dokončenie

Dochutíme soľou a podávame so šalátom. Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: eva kol

Pridané: 25 Okt. 2009

Ďalšie recepty užívateľa