Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Utorok, 12 Nov. 2019 · Dvojica #5
Dezerty

Vegánsky jablkový koláč


Vegánsky jablkový koláč
Ingrediencie
  • 150 g hladká múka
  • 100 g celozrnná špaldová múka
  • 100 g vegánske maslo Alsan (pokiaľ nie ste vegán môžete použiť obyčajné maslo)
  • 100 g trstinový cukor
  • 2 ČL kypriaci prášok z vínneho kameňa ( kúpite v potravinách zo zdravou výživou)
  • 5 jabĺk
  • škorica
  • 200 ml voda
  • Náhrada vajca:
  • 2 PL chia semienka
  • 4 PL voda
Popis prípravy jedla
Výroba

Chia semienka si na desať minút namočíme do vody.Do misy vsypeme múku, kypriaci prášok a spolu premiešame. Mäkké maslo vymiešame s cukrom a spolu s namočenými chia semienkami pridáme k múke. Prilejeme vodu a všetko spolu dobre premiešame. Kruhovú formu si vymastíme a vlejeme do nej cesto.Jablká ošúpeme nakrájame na polovice, vyberieme jadierka a symetricky vtlačíme do cesta. Nakoniec koláč posypeme škoricou a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8-10 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 1 Okt. 2015

Ďalšie recepty užívateľa