Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Bezmäsité jedlá

Vegetariánske rezne


Ingrediencie
  • (1 kg) pšeničná múka
  • (1 ks) pór
  • (1 hlavička) cesnak
  • (1 ks) cibuľa
  • (5 zrniek) nové korenie
  • (1 lyžica) morská soľ
  • (20 g) sušéné huby
  • (4 ks) petržlen
Popis prípravy jedla
Príprava

Z 1/2 litra vody a 1 kg múky si vypracujeme cesto na rezance. Cesto si prikryjeme a necháme asi 2 hodiny odstáť.

Výroba

Po odstáti vložíme cesto do misky s vodou. Cesto miesime, pokým voda nezbelie. Vodu neustále meníme a opakujeme postup, pokým sa nevyplaví všetok lepok.
Z bezlepkovej hrudky si okrajujeme asi 1 cm hrubé plátky a vložíme ich do vriacej vody. Plátky necháme asi 15 minút variť a pridáme všetky zvyšné ingrediencie.
Uvarené rezne si obalíme v múke, v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
Vyprážame ich na vopred rozpálenom oleji ako rezne.

Dokončenie

Hotové rezne podávame s ryžou a ako ozdobu používame petržlenovú vňať, kt. sme si jemne nasekali.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa