Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Veľkonočná plnka


Veľkonočná plnka
Ingrediencie
  • 500 g údeného mäsa
  • 6 vajec
  • 6 žemlí
  • 125 ml mlieka
  • 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
  • postrúhaný muškátový oriešok
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • masť na vymastenie plechu
  • strúhanka
Popis prípravy jedla
Príprava

Údené mäso zalejeme vodou a 1hodinu varíme.

Výroba

Žemle nakrájame na kúsky, zalejeme vývarom z mäsa(150 ml), pridáme pokrájané mäso a petržlenovú vňať. Žĺtka oddelíme od bielkov a rozhabarkujeme v mlieku. Pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok a žemle s mäsom zalejeme. Jemne premiešame. Bielky vyšľaháme do tuha a pridáme do plnky. Plech vymastíme a posypeme strúhankou. Plnku rovnomerne rozotrieme a dáme piecť na 30-40minút. Pečieme pri teplote 180°c. Podávame teplé aj studené.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 10 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Melánia

Pridané: 6 Apr. 2012

Ďalšie recepty užívateľa