Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Nedeľa, 25 Jún 2017 · Dvojica #5
Dezerty

Veľkonočný veniec zo špaldovej múky


Veľkonočný veniec zo špaldovej múky
Ingrediencie
  • 400 g špaldovej celozrnnej múky
  • 100 g trstinového cukru
  • 80 g rozpusteného masla
  • 1 vrecko sušených kvasníc
  • 1 žĺtok od šťastných sliepok
  • štipka soli
  • vlašské orechy
  • 4 PL rozpusteného masla na potretie
  • hrozienka
  • 1 vajce od šťastných sliepok na potretie
Popis prípravy jedla
Príprava

Z mlieka , sušených kvasníc a lyžičky cukru si urobíme kvások.
V mise zmiešame múku, cukor, žĺtok, rozpustené maslo, hrozienka a štipku soli.
Pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.

Výroba

Keď je cesto vykysnuté ešte ho premiesime a rozdelíme na dve časti. Z každej časti urobíme šulec dlhý cca 50 cm. Takto pripravené šulce prekladáme cez seba ako vrkoč a vytvarujeme veniec. Tortovú formu vytrieme maslom a vložíme do nej veniec, ktorý potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme vlašskými orechmi.
Do stredu venca položíme pohár potretý maslom, aby sa nám zachoval tvar venca.
Takto pripravený veniec pečieme v rúre cca 40 m minút pri teplote 180 stupňov.

Dokončenie

Upečený veniec vyberieme z rúry a potrieme zvyškom rozpusteného masla.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 35 min.

Príprava surovín: 55 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 25 Mar. 2016

Ďalšie recepty užívateľa