Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Ryby a plody mora

Vianočný zapekaný losos


Ingrediencie
  • 300 g lososa (najlepšie filety bez kože)
  • šťava z citróna
  • 500 g zemiakov
  • olej na opečenie
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 KL sušených byliniek
  • 50 g nastrúhaného tvrdého syra
  • soľ
Popis prípravy jedla
Výroba

Filety z lososa umyjeme, osušíme a pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna. Necháme v chladničke odstáť 1/2 hodiny.
V panvici rozohrejeme olej, opečieme filety z oboch strán a vložíme do väčšej zapekacej misy. Osolíme a obložíme očistenými, na plátky nakrájanými zemiakmi. Smotanu zmiešame so soľou a bylinkami a zalejeme ňou rybu. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40minút. Posypeme strúhaným syrom a dopečieme ešte 5 minút.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: eva kol

Pridané: 25 Nov. 2010

Ďalšie recepty užívateľa