Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Viedenský teľací rezeň


Ingrediencie
  • (400 g) teľacie mäso
  • soľ
  • (100 g) masť
  • citrón
  • (40 g) hladká múka
  • (2 ks) vajce
  • (100 g) strúhanka
  • (20 g) maslo
Popis prípravy jedla
Príprava

Mäso si umyjeme, pokrájame na plátky a narežeme na okrajoch.
Pokrájané kúsky si naklepeme, posolíme, poprášime múkou, obalíme vo vajíčku a strúhanke a vypražíme na masti, kt. sme si vopred zohriali.

Výroba

Do masti si ich ukladáme postupne, aby sa neznížila rýchlo jej teplota.
Doprážame na nízkom ohni.
Ak sú rezne hotové, potierame ich roztopeným maslo.

Dokončenie

Jedlo servírujeme spolu so zemiakovou kašou al. opekanými zemiakmi.
Ozdobíme taktiež šalátom a kolieskami citróna.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 14 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa