Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 20 Júl 2019 · Dvojica #3
Mäso

Zajac na cibuli


Ingrediencie
  • (1 ks) predná časť zo zajaca
  • (50 g) údená slanina
  • (100 g) cibuľa
  • (50 g) maslo
  • tymian
  • soľ
  • hovädzí vývar
  • (40 g) maslo
  • (40 g) strúhanka
Popis prípravy jedla
Príprava

Očistíme si zajaca, dobre ho poumývame a rozkrájame na porcie.

Výroba

Do hrnca si vložíme hrudku masti, pridáme na kocky pokrájanú údenú slaninu, necháme rozpustiť, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, maslo, tymian, na porcie nakrájané mäso, podľa potreby soľ a necháme udusiť vo vlastnej šťave.
Keď sa tekutina vyparí, prilejeme vývar a necháme mäso dodusiť.
Do panvice si vložíme ďalšiu hrudku amsti, necháme ju roztopiť a opražíme na nej strúhanku.

Dokončenie

Hotové jedlo si naservírujeme na tanier, posypeme opraženou strúhankou a podávame spolu so zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 30 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa