Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Nedeľa, 15 Sep. 2019 · Dvojica #7
Mäso

Zajac na smotane


Ingrediencie
  • (1 ks) zadná časť zajaca
  • (80 g) údená slanina
  • (80 g) maslo
  • (0,25 l) smotana
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Očistené, dôkladne vyumývané zajačie mäso si prešpikujeme slaninou.

Výroba

Z každej strany mäso osolíme.
Do pekáča si vložíme hrudku masla, necháme ju roztopiť, pridáme mäso, opečieme ho, prilejeme kyslú smotanu a vložíme do rúry na upečenie.
Počas pečenia neustále dolievame vodu a oblievame zajaca vlastnou šťavou.

Dokončenie

Ak je mäso mäkké, vyberieme ho, šťavu si precedíme a servírujeme spolu so zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 30 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa