Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Pondelok, 18 Nov. 2019 · Dvojica #1
Nátierky

Zajačia paštéta


Ingrediencie
  • predná časť zajaca
  • zajačie droby
  • (200 g) slanina
  • (200 g) bravčová pečeň
  • (3 ks) vajcia
  • (2 ks) žemľa
  • (1 ks) cibuľa
  • (1 ks) bobkový list
  • (4-5 zrniek) celé čierne korenie
  • (2-3 ks) sušené hríby
  • (100 g) slanina
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • muškátový orech
  • (1 lyžica) bravčová masť
  • strúhanka
Popis prípravy jedla
Príprava

Pripravíme si mäso, pokrájame si ho na malé kúsky a postupne pridávame uvarené sušené hríby, cibuľu, bobkový list, čierne korenie a necháme všetko spolu piecť, pokým mäso nezmäkne.

Výroba

Na záver pečenia pridáme zajačie droby, bravčovú pečeň, pripravíme si mäso tak, že odstránime kosti a do omáčky prisypeme strúhanku.
Mäso si pokrájame na kúsky, pridáme strúhanku, cibuľu a všetko spolu pomelieme.
Do pomletej zmesy pridáme vajcia, soľ, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový orech a výpek.
Premiešame celú zmes masťou. Na plátky pokrájanú slaninu vyložíme na plech vymastený bravčovou masťou a vysypaný strúhankou.
pridáme mäso a vložíme do rúry.

Dokončenie

Po upečení paštétu vyberieme, necháme vychladnúť, pokrájame na menšie rezy a podávame studené.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 25 Máj 2010

Ďalšie recepty užívateľa