Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Nedeľa, 22 Sep. 2019 · Dvojica #4
Mäso

Zajačie rezne so smotanou


Ingrediencie
  • (1 ks) chrbát zo zajaca
  • soľ
  • (5 g) údená slanina
  • (3 ks) sardelky
  • (30 g) masť
  • (60 g) cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • (1 lyžička) kapary
  • (0,25 l) kyslá smotana
  • (20 g) hladká múka
Popis prípravy jedla
Príprava

Poumývame si chrbtovú časť, odstránime blany a pokrájame na porcie.

Výroba

Mäso si naklepeme, osolíme, prešpikujeme údenou slaninou a sardelkami.
Do hrnca si vložíme hrudku masti, necháme ju rozpáliť, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a zapeníme.
Posupne pridávame rezne, opečieme ich, neskôr mleté čierne korenie a dodusíme.
Ak je mäso mäkké, pridáme kapary.

Dokončenie

Na záver vmiešame do zmesy smotanu zmiešanú spolu s múkou, necháme zovrieť a odstavíme.
Hotové jedlo servírujeme spolu s knedľou.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 30 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa