Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 18 Júl 2019 · Dvojica #1
Predjedlá

Zapečená čakanka v šunkovo/slaninovej pokrývke


Zapečená čakanka v šunkovo/slaninovej pokrývke
Ingrediencie
  • 4 svetlé čakankové puky
  • 2 väčšie plátky šunky
  • 4 tenkých plátok slaniny
  • 150 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 1 kyslá smotana
  • 4 guľôčky nového korenia
  • 2 PL oleja (alebo kokosového oleja z bioabc.sk)
  • bobkový list
  • provensalské korenie
  • morská soľ
  • ----------------------------------------------------------------------------------------
Popis prípravy jedla
Príprava

Čakankové puky umyjeme, osušíme a odkrojíme z nich pevné konce. Potom ich vložíme do hrnca s osolenou vodou, do ktorej sme pridali nové korenie a bobkový list. Varíme tak dlho, kým vidlička hladko neprejde stredom puku.

Výroba

Čakanku vyberieme z horúcej vody a necháme na site odkvapkať. Pripravíme si zapekaciu misu. Puky posypeme provensalským korením a každý obalíme plátkom šunky. Poukladáme ich vedľa seba, posypeme strúhaným syrom a lyžicou na ne rozložíme kyslú smotanu.

Dokončenie

Zapekaciu misu zakryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 20 minút pri teplote 170°C. Potom ešte chvíľu zapekáme odokryté, kým sa na povrchu nevytvorí zlatohnedá kôrka.

Podávala som čerstvým mrkvovým šalátom, zapečenou kukuričnou kašou a posypom nakrájenej čerstvej petržlenovej vňate.

Je to chutné a zdravé jedlo, ktorý výborne sa hodí ako predjedlo alebo ako ľahká a čerstá večera.

Dobrú chuť Vám prajem!

S úctou: Margita Víghová
BIO-ABC.SK
BIOABC.SK
Čakám Vaše ohlasy a skúsenosti s týmto výborným jedlom.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 50 min.

Príprava surovín: 10 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 8

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Čakankové puky..Čakankové puky umyjeme...osušíme a odkrojíme z nich pevné koncePotom ich vložíme do hrnca s osolenou vodou, ...do ktorej sme pridali nové korenie ...a bobkový list.Varíme tak dlho, kým vidlička hladko neprejde stredom puku.Dajte pozor aby ste čakanky nerozvarili!Čakanku vyberieme z horúcej vody a necháme v sitku odkvapkať.Medzitým postrúhame syr...rozložíme šunku, posypeme syrom...Puky posypeme provensalským korením a každý obalíme plátkom šunky...Obalené čakanky dáme do zapekacej misy..keď robíme aj slaninové, celý postup...opakujeme s plátkami slaniny..a zabalené čakanky dáme všetky do zapkacej misy.
Autor receptu

Meno: BEZCHOROBY.SK

Pridané: 4 Dec. 2010

Ďalšie recepty užívateľa