Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Bezmäsité jedlá

Zapečená tekvica s bryndzou a syrom Niva


Zapečená tekvica s bryndzou a syrom Niva
Ingrediencie
  • - 500 g tekvice Hokkaido
  • -100 g bryndza
  • -100 ml mlieko
  • -10-15 dkg syr Niva
  • -1 ks črievko tavený syr Tekov
  • -1 strúčik cesnaku
  • -3 ks vajcia
  • -mleté čierne korenie
  • -hladká múka
  • -soľ
  • -petržlenová vňať
Popis prípravy jedla
Výroba

Kúpenú či vypestovanú tekvicu očistíme, nakrájame na okrúhle plátky hrubé asi 1 centimeter. Jadierka vyberieme. Obalíme v hladkej múke a opečieme z každej strany na oleji. Bryndzu, vajcia, mlieko, petržlenovú vňať, tavený syr Tekov, čierne korenie, spolu všetko vymiešame.
Misu, v ktorej budeme zapekať vymastíme a vložíme polovicu opečenej tekvice. Osolíme, okoreníme. Zalejeme polovicou vymiešanej masy. Uložíme druhú časť opečenej tekvice. Znovu osolíme, okoreníme a poukladáme nakrájaný syr Niva na malé kocky a zalejeme zvyšnou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.
Podávame bez prílohy.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 3

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Yuro

Pridané: 2 Nov. 2014

Ďalšie recepty užívateľa