Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Zapečené teľacie medailóniky


Ingrediencie
  • (400 g) teľacie mäso
  • soľ
  • (40 g) olej
  • (30 g) šampiňóny
  • (20 g) maslo
  • (40 g) šunka
  • zelená petržlenová vňať
  • (2 ks) žĺtky
  • (40 g) syr
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si umyjeme mäso, odblaníme a pokrájame na rezne.
Narezané rezne si naklepeme a posolíme. Necháme odstáť.

Výroba

Na panvicu si nalejeme olej, necháme rozpáliť a prudko opečieme mäso.
Do výpeku z mäsa pridáme maslo, na plátky pokrájané šampiňóny, trocha soli a celú zmes necháme podusiť.
Po niekoľkých minútach dusenia pridáme na rezance pokrájanú šunku, jemne nasekanú petržlenovú vňať a necháme dodusiť.
Ak je všetko mäkké, zmes odstavíme a necháme vychladnúť.

Dokončenie

Po vychladnutí pridáme žĺtky a zamiešame.
Do pekáča si poukladáme opečené rezne, na ne položíme plátky syru a vylejeme hubovú zmes. Pekáč vložíme do rúry, kt. sme si vopred vyhriali.
Hotové medailóniky servírujeme spolu so zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 8 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa