Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Zapekaná barania kotleta


Ingrediencie
  • (1 kg) baraní chrbát
  • soľ
  • (80 g) maslo
  • (30 g) maslo( na pekáč)
  • (80 g) husacia pečeň
  • Bešamelová omáčka:
  • (40 g) maslo
  • (50 g) hladká múka
  • (1 1/2 dl) mlieko
  • (2 ks) žĺtok
  • (30 g) tvrdý syr
Popis prípravy jedla
Príprava

Umyjeme si mäso, odstránime chrbtovú kosť a pokrájame na kotlety.
Kotlety si potom naklepeme, osolíme a opražíme na masle.

Výroba

Opečené mäso si poukladáme na pekáč, na každý kúsok položíme plátok pečene ,polejeme bešamelovou omáčkou a posypeme nastrúhaným syrom.

Bešamelová omáčka:
Na panvicu si položíme maslo, nasypeme múku a urobíme zápražku.
PO niekoľkým minútach nalejeme mlieko, pomiešame, podľa chuti osolíme a varíme .
Po uvarení ju necháme vychladnúť a potom pridáme žĺtky a postrúhaný syr.

Dokončenie

Pekáč dáme do rúry, kt. sme si vopred vyhriali.
Hotové jedlo servírujeme spolu s opekanými zemiakmi a šalátom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

21321

Veľmi dobré

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 16 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa