- 100 g uvarená červená fazuľa
- 110 g uvarené sladké zemiaky
- 80 g surová quinoa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivový olej
- 2 väčšie mrkvy
- soľ
- 1 ČL kurkuma
- 1 PL nasekaná červená fazuľa
- Petržlenová vňať
- Sladké zemiaky ako prílohu
Quinou prelejeme dvakrát vriacou vodou v sitku a dáme do hrnca variť. Zemiaky ošúpeme a vložíme do hrnca a varíme kým nie sú mäkké.Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno.
Výroba
V panvici si rozohrejeme olej,pridáme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. chvíľu restujeme a pridáme mrkvu. Spolu dusíme cca 5 minút a odložíme z ohňa.
Keď máme uvarené zemiaky spolu s fazuľou ich vložíme do mixéra a rozmixujeme.
Rozmixované zemiaky s fazuľou preložíme do misy a pridáme udusenú mrkvu, uvarenú quinou,kurkumu,nesekanú červenú fazuľu a petržlenovú vňať.Ochutíme soľou a všetko spolu dobre premiešame . Namočenými rukami v studenej vode formujeme fašírky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. Takto pripravené fašírky pečieme v rúre cca 45 minút pri teplote 200 stupňov.
Sladké zemiaky ošúpeme nakrájame na kolieska, poukladáme na plech,osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry. Keď sú zemiaky upečené podávame spolu s hotovými zeleninovými fašírkami.
-
Nebol pridaný žiadny komentár.