Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Prílohy

Zemiakové knedličky


Ingrediencie
  • (750 g) zemiaky
  • (0,5 dl) mlieko
  • (1 ks) vajce
  • (80 g) hrubá múka
  • (100 g) krupica
  • soľ
  • (10 g) masť
  • (50 g) cibuľa
Popis prípravy jedla
Príprava

Očistíme si zemiaky, postrúhame ich a vyšťavíme.
Nalejeme mlieko a vložíme vajce, múku, krupicu, soľ a dôkladne miešame.

Výroba

Vyformujeme si cesto a vytvárame z neho malá knedlíčky.
Knedlíčky varíme v osolenej vriacej vode asi 15 minút.

Dokončenie

Hotové knedlíčky vyberieme, rozkrojíme na polovicu a polejeme masťou, na kt. sme spenili cibuľku.
Podávame ako prílohu k bravčovému mäsu.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 10 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa