Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Prílohy

Zemiakové knedlíky


Ingrediencie
  • (80 dkg) zemiaky
  • (20- 25 dkg) hrubá múka
  • (10 dkg) pšeničná krupica
  • (1- 2 ks) vajce
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Očistíme si zemiaky, umyjeme ich a uvaríme do mäkka. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, po vychladnutí ich prelisujeme. Ku zemiakom pridáme múku, krupicu, vajce a trocha soli.

Výroba

Zo všetkých spomenutých ingrediencíí si vypracujeme cesto, rozdelíme si ho na 4 kusy a na pomúčenej doske každý kus vyvaľkáme.
Vezmeme si hrniec, vymastíme ho, necháme zohriať.
Po zohriatí pridáme 2- 3 dcl vody, necháme ju zovrieť, po zovretí vložíme knedlíky a varíme asi 20 minút.

Dokončenie

Na záver vyberieme knedlíky a servírujeme ich pokrájané na malé plátky.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 50 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 24 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa