Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 27 Máj 2020 · Dvojica #7
Dezerty

Zemiakové  lokše s lekvárom


Ingrediencie
  • 1 kg zemiakov, 400 g hladkej múky, soľ, 150 ml mlieka, 60 g husacej alebo, kačacej masti, 100 g slivkového lekváru, 100 g maku, 50 g práškového cukru.
Popis prípravy jedla
Výroba

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke a scedíme. Potom ich ošúpeme, pretlačíme, pridáme múku, soľ, vypracujeme hladké cesto. Z cesta sformujeme guľky s priemerom asi 5 cm, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenké, okrúhle placky a opečieme na suchej platni z obidvoch strán. Upečené placky ponamáčame v mlieku, v ktorom sme roztopili masť, každú lokšu potrieme lekvárom, posypeme zomletým makom, stočíme a posypeme cukrom.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa