Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

Zemiakové pirohy s bryndzou


Ingrediencie
  • (600 g) zemiaky
  • (150 g) hrubá múka
  • (100 g) údená slanina
  • (20 g) masť
  • Plnka:
  • (150 g) bryndza
  • (150 g) zemiaky
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Zemiaky si umyjeme, necháme ich uvariť v šupe.
Uvarené zemiaky ošúpeme a prepasírujeme.
K zemiakom pridáme soľ a múku, vyformujeme cesto a rozvaľkáme na doske posypanej múkou.

Plnka: Uvaríme si zemiaky

Výroba

Plnka: Postrúhame si zemiaky, pridáme bryndzu a soľ a dôkladne premiešame.
Na jednu polovicu cesta si poukladáme plnku do viacerých kôpiek a zakryjeme druhou polkou.
Nožíkom rozdelíme cesto podľa kôpiek.
Pirohy vhodíme do vriacej osolenej vody.

Dokončenie

Ak sú pirohy hotové, vyberieme ich a polejeme opraženou slaninou. kt. sme si rozkrájali na kocky.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 10 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa