Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

Zemiakové slimáky s cesnakom


Zemiakové slimáky s cesnakom
Ingrediencie
  • 700 gramov zemiakov
  • 300 gramov polohrubá múka
  • 3 ks cesnak
  • 1,5 dl masť
  • 1 lyžica soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.

Výroba

Zemiaky postrúhame, pridáme múku, soľ a vypracujeme vláčne cesto do tvaru valčeka, z ktorého odkrajujeme asi 1 cm kúsky a vyvaľkáme malé placky. Každú placku potrieme rozpustenou masťou, do ktorej sme pridali soľ a prelisovaný cesnak. Placku zrolujeme do rolády a zatočíme na slimáka. Poukladáme na vymastený plech a každý osúch dobre potrieme masťou s cesnakom. Pečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpemeZemiaky postrúhamePridáme múku, soľ a spracujemeZ valčeka odkrajujeme asi 1 cm kúskyPlacku potrieme rozpustenou masťou s cesnakomZrolujeme do roládkyA  zatočíme do slimákaKaždý osúch dobre potrieme masťou s cesnakom
Autor receptu

Meno: Melánia

Pridané: 5 Jún 2012

Ďalšie recepty užívateľa