Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Bezmäsité jedlá

Zemiakové šúľance s makom


Ingrediencie
  • (450 g) zemiaky
  • (200 g) hladká múka
  • soľ
  • (1 ks) vajce
  • (120 g) maslo
  • (120 g) mak
  • (120 g) práškový cukor
Popis prípravy jedla
Príprava

Uvaríme si zemiaky v šupe, po uvarení ich ošúpeme a prepasírujeme.

Výroba

Ku zemiakom pridáme vajce, soľ a múku a vymiešame cesto.
Na doske , kt. sme si posypali múkou, rozvaľkáme cesto a urobíme z neho dlhý šúľok.
ˇ3úľok pokrájame na menšie časti, z kt. tiež formujeme šúľky.
Kusy vložíme do vriacej a osolenej vody a varíme.

Dokončenie

Hotové šúľance polejeme roztopeným maslom a na vrch nasypeme mak a práškový cukor.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 10 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa