Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Nedeľa, 22 Sep. 2019 · Dvojica #4
Bezmäsité jedlá

Zemiakový trhanec s krupicou


Ingrediencie
  • (100 g) hrubá múka
  • (150 g) krupica
  • (250 g) zemiaky
  • (1 ks) vajce
  • soľ
  • (50 g) práškový cukor
  • (20 g) maslo (roztopené)
  • mlieko
  • masť
Popis prípravy jedla
Príprava

Uvaríme si zemiaky vo vriacej a osolenej vode, postrúhame ich a prisypeme múku s krupicou.
Pridáme vajce, soľ, cukor a maslo, kt. sme si vopred roztopili.
Dôkladne pomiešame a prilejeme mlieko tak, aby cesto nebolo príliš husté.

Výroba

Plech si potrieme masťou, vylejeme na neho cesto a rovnomerne ho roztrieme.
Plech vložíme do rúry, kt. sme si vopred vyhriali.

Dokončenie

Upečené kúsky si potrháme, polejeme šťavou z ovocia a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 10 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa