Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Prílohy

Žemľové zemiakové knedle


Ingrediencie
  • (1 kg) zemiaky
  • (100 g) škrobová múčka
  • (120 g) hrubá krupica
  • soľ
  • (1-2ks) vajcia
  • (1/2) prášok do pečiva
  • (3 ks) žemla
  • (30 g) masť
Popis prípravy jedla
Príprava

Umyjeme si zemiaky a necháme ich variť s šupe.
Uvarené zemiaky si očistíme a pretlačíme .
K zemiakom primiešame škrobovú múčku.

Výroba

Dôkladne premiešame, pridáme krupicu, soľ, vajcia a prášok do pečiva.
Vyformujeme si hladké cesto.
Vezmeme si žemle, pokrájame ich na kocky, opražíme na masti a pridáme do cesta.
Z cesta si vyformujeme podlhovasté knedle, zabalíme ich do vlhkej látky a na koncoch zaistíme.
Knedle varíme vo vriacej vode asi 45 minút.

Dokončenie

Hotové knedle si vyberieme, rozbalíme, nakrájame na plátky a servírujeme ako prílohu.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 10 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa