Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 27 Máj 2020 · Dvojica #7
Dezerty

Žemľovka s jablkami


Ingrediencie
  • (12 ks) rohlíky
  • (1/2 l) mlieko
  • (3 ks) vajce
  • (1/2 kg) očistené a nastrúhané jablká
  • (10 dkg) cukor
  • hrozienka
  • škorica
  • (10 dkg) maslo
Popis prípravy jedla
Príprava

V mlieku si rozmiešame vajíčko a v tejto zmesy namáčame kolieska rohlíkov.

Výroba

Pekáč si potrieme maslom, dolnú vrstvu bude tvoriť 1/3 nakrájaných rohlíkov, na ne pridáme nastrúhané jablká zmiešané s cukrom, škoricovým cukrom a hrozienkami, všetko zaryjeme 2/3 namočených rohlíkov, znova jablková zmes a na záver 3/3 amočených rohlíkov.

Dokončenie

Všetko pokvapkáme maslom a vložíme do vopred vyhriatej rúry.
Krátko pred servírovaním posypeme cukrom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 55 min.

Príprava surovín: 25 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 1 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa