Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Nedeľa, 21 Okt. 2018 · Dvojica #4
Mäso

Živánska


Živánska
Ingrediencie
  • 700g bravčového pliecka
  • 2 nožičky dobrej klobásy
  • 200g slaniny
  • 2 papriky
  • 3 cibule (veľké)
  • marináda: 2 lyžičky ml.sladkej papriky
  • pol lyžičky ml.čierneho korenia
  • pol lyžičky kari korenia
  • 1 lyžička soli
  • 100ml olivového oleja
  • 1 lyžička medu
Popis prípravy jedla
Príprava

Mäso môžme použiť aj kuracie.

Výroba

Mäso pokrájame na kocky a na noc naložíme do marinády. Klobásku pokrájame na kolieska, cibuľu na polkolieska, slaninu a papriku na kocky. Všetko zmiešame aj spolu s marinovaným mäsom a dáme na plech vystlaný alobalom a dobre zabalíme. Pečieme v rúre hodinu na 200°C. Asi 10 minút pred koncom alobal na vrchu odstránime a upečieme do červena. Podávame s chlebom. Dobrú chuť!

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 12 hod. 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
pokrájané mäso dáme do marinády odležať na nocslaninu na kockypapriku tiežcibuľu na pol kolieskaklobásku na kolieskavšetko spolu zmiešame a dáme na plech s alobalomzatvoríme a pečiemepo 50 minútach alobal zvrchu odstránimea zapečieme posledných 10 minúthotovo :o) krásne to vonia...kým sa robí živánska, môžme si pripraviť chutný čerstvý šalátikDobrú chuť!
Autor receptu

Meno: gupka

Pridané: 25 Feb. 2012

Ďalšie recepty užívateľa