Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 23 Feb. 2020 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Zubáč na šampiňónoch


Ingrediencie
  • (1500 g) zubáč
  • (100 g) šampiňóny
  • (100 g) maslo
  • (2 dl) biele víno
  • (2 dl) bešamelová omáčka
  • (50 g) cibuľa
  • bobkový list
  • mleté čierne korenie
  • citrónová šťava
  • zelená petržlenová vňať
  • soľ
Popis prípravy jedla
Výroba

Do panvice si vložíme maslo, necháme ho rozohriať, pridáme jemne nasekanú cibuľku a necháme ju speniť.
Po spenení pridáme očisteného a na porcie nasekaného zubáča, posolíme, okoreníme, prilejeme víno a necháme podusiť.
Osobitne si na masle podusíme aj na plátky pokrájané huby a mäkké ich pridáme ku rybe a zalejeme omáčkou.
Na záver dochutíme ešte bobkovým listom a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a necháme dovariť.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa