Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #6
 
Dnes je Utorok, 23 Dec. 2014 · Dvojica #6
Ryby a plody mora

Zubáč pečený na zemiakoch


Ingrediencie
  • (600 g) očistený zubáč
  • soľ
  • (400 g) zemiaky
  • (100 g) maslo
  • (0,1 l) smotana
Popis prípravy jedla
Príprava

Pripraveného ( očisteného, vypitvaného, umytého )zubáča si pokrájame na porcie, odstránime kožu a vykostíme ho.

Výroba

Pokrájané porcie si nasolíme a necháme ich na chladnom mieste odstáť.
Zoberieme si zemiaky, očistíme si ich, umyjeme ich a porájame na kolieska.
Na dno ohňovzdornej misy vložíme maslo, vymažeme tak dno, pridáme kolieska zemiakov, osolíme, na to vrstvu zubáča, polejeme maslom, kt. sme si rozpustili a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.

Dokončenie

Počas pečenia neustále polievame kyslou smotanou a hotové jedlo servírujeme spolu so zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa