Recepty jedál
Pridať recept-
Z uvarených, postrúhaných zemiakov, múky, krupice, zo soli, z vajec a 50 g bryndze vypracujeme… Viac informácií »
-
Zemiaky očistíme, opláchneme, pokrájame a dáme variť do vriacej, osolenej vody. Uvarené zemiaky… Viac informácií »
-
Mäso umyjeme a zomelieme. Pridáme ryžu uvarenú do polomäkka a vajce, osolíme, okoreníme a… Viac informácií »
-
Pšenicu preberieme, dobre umyjeme, nasypeme v tenkej vrstve na umytú drevenú dosku a každý… Viac informácií »
-
Do vody sa namočí raž, ktorá sa nechá napučať. Po napučaní ju rozprestrieme na dosky a… Viac informácií »
-
Do postrúhaných zemiakov pridáme kvások s ostatnými surovinami a zmiesime na hustejšie cesto,… Viac informácií »
-
Umytého králika pokrájame na porcie, vložíme do tlakového hrnca a zalejeme horúcou vodou.… Viac informácií »
-
Preosiatu múku spracujeme s trochou vody, vajcom a so soľou na rezancové cesto, ktoré rozvaľkáme… Viac informácií »
-
Múku dáme do väčšieho hrnca a za stáleho miešania opražíme nasucho. Potom ju zalejeme horúcou… Viac informácií »
-
V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme cukor, soľ, múku a vymiešame hladké, riedke palacinkové… Viac informácií »
-
Šťavu z kyslej kapusty uvaríme spolu s vopred umytými, namočenými a scedenými hubami. Z múky… Viac informácií »
-
V rozohriatej masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu, osolíme, okoreníme… Viac informácií »
-
Z obidvoch druhov múky, zo soli a z vody pripravíme mäkšie cesto, ktoré rozvaľkáme, pokrájame… Viac informácií »
-
Bielka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme nad parou do hustej, lesklej hmoty. Jemne primiešame… Viac informácií »
-
Žĺtky dobre vymiešame s ovocným cukrom, maslom a s citrónovou šťavou. Bielky vyšľaháme… Viac informácií »