- 1kg sípky ( dužina )
- 1 - 1,7kg cukor
- na 1L šťavy 10 až 15gr kyseliny citrónovej
- 4L voda
Čerstvo obraté a očistené šípky pomelieme, na 1kg hmoty vylejeme 3L vlažnej vody ( 50°C ) necháme za občasného premiešania odstát do nasledujúceho dňa. Potom štavu vylisujeme cez látku a výlisok ktorý nám zostal oddelíme nalejeme na neho 1L vody o 70°C a necháme deň odstáť. Následne obe šťavy zlejeme do jednej nádoby a znova prefiltrujeme cez látkový filter. Potom k šťave pridáme cukor a kyselinu citrónovú. Keď použijeme menej cukru ( 1:1 šťava / cukor ) musíme pridať aj kyselinu benzoovú ( Petol ), na každý kilogram sirupu 1gr Petol -u.
-
Nebol pridaný žiadny komentár.