Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 20 Aug. 2017 · Dvojica #1
Domáce sirupy Pridať recept

Šípkový sirup


Ingrediencie
  • 1kg sípky ( dužina )
  • 1 - 1,7kg cukor
  • na 1L šťavy 10 až 15gr kyseliny citrónovej
  • 4L voda
Popis prípravy nápoja
Výroba

Čerstvo obraté a očistené šípky pomelieme, na 1kg hmoty vylejeme 3L vlažnej vody ( 50°C ) necháme za občasného premiešania odstát do nasledujúceho dňa. Potom štavu vylisujeme cez látku a výlisok ktorý nám zostal oddelíme nalejeme na neho 1L vody o 70°C a necháme deň odstáť. Následne obe šťavy zlejeme do jednej nádoby a znova prefiltrujeme cez látkový filter. Potom k šťave pridáme cukor a kyselinu citrónovú. Keď použijeme menej cukru ( 1:1 šťava / cukor ) musíme pridať aj kyselinu benzoovú ( Petol ), na každý kilogram sirupu 1gr Petol -u.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Počet:

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 31 Aug. 2010

Ďalšie recepty užívateľa