Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Nedeľa, 19 Nov. 2017 · Dvojica #2
Domáce sirupy Pridať recept

Sirup z čiernych ríbezlí


Ingrediencie
  • 1kg čierne ríbezle
  • 1/2kg cukor
  • 10gr kyselina citrónová
  • 250ml voda
Popis prípravy nápoja
Výroba

Ríbezle očistíme a zbavíme stopiek. Ríberle dáme do väčšej nádoby, kde ich pomiagame a pridáme 200m vody a cukor. Všetko spolu dobre rozmiešame a necháme niekoľko dní na teplom mieste lúhovať. Potom tekutinu precedíme, výlisok ( šupky) dáme do nádoby do ktorej pridáme kyselinu citrónovú a zvyšných 50ml vody, túto masu dáme variť. Necháme ju prejsť varom a 30 minúť udržujeme aspoň pri teplote 90°C a necháme odstáť do druhého dňa. Na druhý deň tekutinu precedíme ( najlepšie cez látkový filter ) a prilejeme k tekutine z predchádzajúceho cedenia. Následne všetko spolu zmiešame zahrejeme do bodu varu a necháme vychladnúť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 45 min.

Počet:

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 31 Aug. 2010

Ďalšie recepty užívateľa