Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 23 Júl 2021 · Dvojica #3

Flor de Sal d´Es Trenc


Autor článku

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 29 Dec. 2011

Počet videní: 3203x

Ďalšie články užívateľa
Galéria obrázkov

Flor de Sal d´Es Trenc

Čo je Flor de Sal d´Es Trenc?

Flor de Sal je najčistejšia morská soľ, ktorá je zbieraná ručne z povrchu soľného jazera a sušená pod Stredozemským slnkom. Jedná sa o vysokokvalitný prírodný produkt, ktorý je výsledkom starostlivého a precízneho spracovania. Takto získaná soľ je 100% prírodná. Od okamihu zberu, až kým sa dostane k našim chuťovým pohárikom, neutrpela žiadnu zmenu. Flor de Sal je iba tá soľ , ktorá sa vykryštalizovala na povrchu vody soľnej bane, je zbieraná iba v letných mesiacoch, a ktorej kryštály sú sušené na slnku, ktorá v sebe drží všetky chute južnej časti Malorky. Flor de Sal d’Es Trenc obsahuje viac ako 80 minerálov a stopových prvkov. Obsah chloridu sodného - hlavnej zložky kuchynskej soli – je však veľmi nízky. 

Keď slnko a vietor rozochvejú soľné jazerá, horčík obsiahnutý v morskej vode je jedným z prvých, ktorý sa objaví na povrchu. Z toho dôvodu Flor de Sal d’Es Trenc obsahuje 16 až 20 krát viac horčíka ako bežná morská soľ, taktiež má dvakrát viac draslíka a vápnika, rovnako ako vysoké počty mnohých  stopových prvkov. Jej unikátne minerálne zloženie umožňuje Flor de Sal d’EsTrenc ideálnu voľbu pre zdravo sa stravujúcich ľudí.

Horčík pôsobí ako prírodná látka zvýrazňujúca chuť a tak stačí pridať len malú štipku do rôznych jedál. Tým pádom sa znižuje príjem chloridu sodného. Flor de Sal d’Es Trenc je v súlade s odporúčaniami odborníkov na výživu a dietológov. 

Flor de Sal je považovaná za najkvalitnejšiu soľ a pre mnoho kuchárov sa stala neoddeliteľnou súčasťou ich kuchyne. Gurmáni ocenia jeho vyváženú arómu a hladkú štruktúru jej kryštálov. Ako 100% prírodný produkt je Flor de Sal d’Es Trenc vždy mierne vlhký. Kryštály sa roztopia na jazyku a zmenia aj tie najjednoduchšie pokrmy na skutočné kulinárske lahôdky.

Analýza?
Komponenty: Vápnik 0,07%, Horčík 1,86%, Sodík 34,11%, Draslík 0,64%, Chloridy 52,3%. NEOBSAHUJE JÓD.

Čo robí Flor de Sal d´Es Trenc špeciálnym produktom?
Naša láska k prírodným produktom a naša vášeň pre kvalitu. To je náš záväzok od začiatku založenia firmy v roku 2003. Úrodu Flor de Sal zbierame v blízkosti pláže v Es Trenc, v prirodzenom prostredí, kde pracujeme s tradičnými hrabľami a odbornými znalosťami, ktoré sú staré tisícky rokov, nakoniec ju sušíme pod slnkom Malorky. Príprava a balenie sa vykonávajú ručne. Prominentný šéfkuchár Marc Fosh vypracoval výber zmesi solí, ktoré vynikajú vďaka kvalite sladko voňajúcich byliniek a rozmanitých prísad, ktoré pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva.

Ako by sme mali používať Flor de Sal d´Es Trenc?
Gurmáni ocenia jej sladkú vôňu a svieže jemnú konzistenciu kryštálov. Tieto vlastnosti sa rozvinú najviac, keď sa soľ používa ako korenie/dochucovadlo po varení. Vďaka vysokému obsahu horčíka (Mg), Flor de Sal prirodzene zvyšuje chuť potravín, preto už aj s malým množstvom sa dosiahne výraznejšia a lepšia chuť.

Flor de Sal d´Es Trenc Natural
Unikátny pre svoju príjemnú chuť a vysoký obsah minerálov a horčíka. Je svieža, trochu sladká a zlepšuje vlastnú chuť potravín. Vzhľadom k tomu, že Flor de Sal d’Es Trenc je stopercentný prírodný produkt, farba a konzistencia kryštálov sa môže mierne líšiť. Aby Flor de Sal rozvinula všetky svoje arómy, odporúčame použiť po varení ako konečné dochutenie.

Flor de Sal d´Es Trenc Mediterranea
Tradičná chuť stredomorských bylín, ako je rozmarín, saturejka, majorán, tymian a oregano. Všetky z nich sú organického pôvodu
a boli sušené na vzduchu a pod slnkom Malorky. Sú ideálne pre chleba s olejom, šaláty, ryby, mäso a opekané zemiaky.

Flor de Sal d´Es Trenc Olivas
Čierne olivy odrody Kalamata. Zlepšujú chuť mäsa a všetkých typických receptov Stredomoria, ako sú paradajkový šalát s mozzarelou, záhradný šalát s rukolou, cestoviny, chleba s olejom.

Flor de Sal d´Es Trenc Hibiscus
Exotická pižmová aróma a tmavo fialovo-červenkastá farba kvetov ibišteka, robia z tejto soli pastvu pre zrak a chuťové poháriky. Jeho mierne kyslá a ostrejšia chuť je skvelým spoločníkom k divine, foie gras(lahôdka vyrobená z pečene kačíc alebo husí, špeciálne vykŕmených), čerstvého kozieho syra, modrej ryby (sú to ryby ako makrela, sardinka, losos – ryby s vysokým obsahom tuku omega3), špenátového alebo avokádového šalátu.

Flor de Sal d´Es Trenc Rosa
V tejto zmesi vôní sú lupienky z ruží z Galície, ručne zbierané, lupeň po lupni, je doplnený sviežim Sechuánskym korením a sladkou korenistou chuťou čierneho korenia Sarawak. Chutné a harmonické zmesi, ktoré dodajú korenistú a kvetinovú príchuť šalátom, čerstvým syrom a všetkým druhom bieleho mäsa, grilovaným bielim rybám, avokádu, hlávkovému šalátu a artičokám.

Flor de Sal d´Es Trenc Sri Lanka
Vyvážená zmes desiatich exotických korenín najlepšej kvality. Semená koriandra, kurkuma, kajenské korenie, rasca, fenikel, senovka grécka, škorica, klinčeky, kardamón a čierne korenie, ktoré pohladia vaše chuťové bunky.?Aby sa všetky tieto arómy a éterické oleje mohli naplno prejaviť používame starú srí landskú tradíciu miešania. Táto soľ dáva mimoriadnu príchuť dusenej zelenine, ázijskej kuchyni a jedlám z ďalekého východu, ryži, dusenému červenému mäsu, alebo jednoduchému kurčaťu.

Zdroj: chutmalorky.sk

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.