Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 30 Júl 2021 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Aljašská treska na slanine


Ingrediencie
  • (800 g) treska
  • (20 g) soľ
  • mleté čierne korenie
  • (75 g) olej
  • (75 g) slanina
  • (125 g) cibuľa
  • (1 dl) voda
  • (10 g) sladká mletá paprika
  • (45 g) papriky kapie
Popis prípravy jedla
Príprava

- tresky zbavíme plutiev a pripravíme na opečenie ( očistíme, umyjeme, nakrájame, posolíme a okoreníme).
– na plátky si nakrájame slaninu
– na kolieska s pokrájame cibuľu
– kápiu si nakrájame na rezance

Výroba

Do panvice, kde sme si nechali zohriať olej, vložíme porcie mäsa a opečieme.
Vezmeme si druhú panvicu a opečieme na nej slaninu, cibuľu, posypeme červenou paprikou a pridáme vodu.
Omáčku vylejeme na porcie tresky a niekoľko minút necháme podusiť.

Dokončenie

Ak je mäso dostatočne mäkká, môžeme servírovať.
Na servírovacom tanieri zdobíme mäso nakrájanou kápiou.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 6 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa