Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Balkánsky sumec


Ingrediencie
  • (600 g) sumec
  • (80 g) masť
  • (80 g) baklažán
  • (60 g) zelená paprika
  • (120 g) paradajky
  • (40 g) cibuľa
  • (200 g) ryža
  • (50 g) sladká mletá paprika
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

- očistíme, umyjeme a pokrájame si mäso, posolíme a necháme odstáť
– ošúpeme si baklažán
– paradajky, papriky a cibuľu si pokrájame na plátky

Výroba

Na rozpálenom tuku si opečieme z oboch strán sumca.
Ak je opečený, do tejto masti vložíme ryžu, nasypeme červenú papriku a podusíme. Po niekoľkých minútach dusenia pridáme baklažán, nakrájanú zeleninu, podľa chuti osolíme, okoreníme a dusíme.
Asi v polovici varenia vložíme do zmesy opečené mäso tak, aby bolo prikryté ryžou.

Dokončenie

Všetko spolu dôkladne pomiešame, nalejeme vodu a vložíme do predhriatej rúry.
Ak je mäso i ryža mäkké, vyberieme a servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 3 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa