Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 29 Júl 2021 · Dvojica #2
Polievky

Bouillabaise


Ingrediencie
  • 1 ks) homár
  • (500 g) rôzne druhy rýb
  • (2 lyžice) krab
  • (1 ks) cibuľa
  • (2 strúčiky ) cesnak
  • (2 ks) paradajka
  • tymián
  • fenikel
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • čierne korenie
  • bobkový list
  • pomarančová kôra
  • (pol šálky) olivový olej
  • biely chlieb
Popis prípravy jedla
Príprava

- najprv si odstránime z homára a krabov ulitu
– očistíme si ryby, odstránime kosti a nakrájame na 10 cm dlhé kúsky
– jemne pokrájame cibuľu a paradajky
– roztlačíme si cesnak

Výroba

Ryby, cibuľu, paradajky a cesnak vložíme do hrnca, nalejeme olej, pridáme bylinky, soľ, korenie, pomarančovú kôru a bobkový list.
Nakoniec pridáme ryby, zalejeme horúcou vodou a varíme asi 5 minút.
Jemnejšie ryby pridáme až niekoľko minút pred koncom varenia.
Po uvarení polievku precedíme na kúsky chleba. Ryby uložíme na misu a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 28 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa