Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 29 Júl 2021 · Dvojica #2
Ryby a plody mora

Bouillabaisse II


Ingrediencie
  • (2 kg) veľké a malé ryby
  • (5-6 lyžíc) olej
  • (2 ks) cibuľa
  • (2 ks) paradajky
  • cibuľová vňať
  • (2 vetvičky) tymian
  • (5 vetvičiek) petržlen
  • (1 ks) bobkový list
  • (1-2 strúčiky) cesnak
  • pomarančová kôra usušená
  • biele víno
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si pripravíme ryby, očistíme si ich, umyjeme, odrežeme hlavu, plutvy, chvost, odstránime kosti a rozkrájame na menšie kúsky.

Výroba

Do panvice si nalejeme olej, necháme ho rozpáliť, pridáme najemno pokrájanú cibuľu a opražíme ju do sklovita.
Ak je cibuľa opražená, postupne pridávame pokrájané paradajky, cibuľovú vňať, petržlen, tymian, bobkový list, pretlačený cesnak a pomarančovú kôru.
Všetko spolu dôkladne premiešame a udusíme.
Do druhého hrnca si pridáme zvyšky rýb, osolíme ho a prilejeme studenú vodu.
Celú zmes necháme zovrieť asi 10 minút, po tomto čase pridáme ryby s mäkkým mäsom (napr. makarely) a necháme ďalších 10 minút variť.
Po celkovom uvarení odstavíme hrniec a pridáme do neho biele víno, korenie a necháme znova asi 5 minút postáť.

Dokončenie

Na záver si polievku precedíme, nalejeme do tanierov spolu s opraženými kockami bieleho al. tmavého chleba.
Rybu podávame upravenú osobitne a na povrch nasypeme trocha čerstvého petržlenu.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 26 Máj 2010

Ďalšie recepty užívateľa