Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Červená mrena na šampiňónoch


Ingrediencie
  • (2 ks) červené mreny
  • (2 lyžice) citrónová šťava
  • (250 g) šampiňóny
  • (100 g) malé paradajky
  • (2 ks) veľké paradajky
  • (1 zväzok) jarná cibuľka
  • (40 g) maslo
  • (1 strúčik) cesnak
  • soľ
  • korenie
  • (3 lyžice) šľahačka
  • (40 g) maslo
  • bylinky
Popis prípravy jedla
Príprava

Vezmeme si mreny, odstránime kosti i šupiny, nakrájame na plátky, umyjeme a necháme vysušiť.
Vysušené pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odstáť.

Výroba

Šampiňóny si očistíme, umyjeme, utrieme, pokrájame si na polovicu malé paradajky a umyjeme.
Veľké paradajky si vložíme najprv do horúcej vody, po niekoľkých minútach zalejeme studenou, ošúpeme, rozdelíme asi na 8 častí a odstránime okolie stonky.
Očistíme a najemno nakrájame cibuľku.
Na masle si podusíme šampiňóny, pridáme cibuľu, cesnak, podusíme.
Po 5 minútach pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a primiešame šľahačku.
Plátky mreny osolíme, okoreníme a opečieme na masle.

Dokončenie

Hotové opečené kúsky servírujeme spolu s hubovou zmesou, ako ozdobu môžeme použiť čerstvé bylinky.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 3 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa