Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 30 Júl 2021 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Dusený kapor na víne


Ingrediencie
  • (600 g) očistený kapor
  • (1 ks) citrón
  • (10 g) hladká múka
  • (80 g) cibuľa
  • (60 g) olej
  • horúca voda
  • (2 dl) biele víno
  • (80 g) šunka
  • (40 g) maslo
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si umyjeme kapra, pokrájame na malé kúsky, vykostíme a do stredu vložíme kúsok citrónu.

Výroba

Porcie ryby posolíme a obalíme v múke.
Na panvici si rozpálime olej, pridáme cibuľu, zapeníme, po zapenení pridáme porcie kapra, krátko opečieme z oboch strán, nalejeme vodu a necháme podusiť.
Ak je kapor mäkký, pridáme vínopolovicu masla a podľa chuti soľ.

Dokončenie

Na záver opečieme kolieska šunky a priložíme na servírovací tanier ku rybe.
Všetko polejeme vínovou šťavou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa