Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 9 Máj 2021 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

“Džadky”


Ingrediencie
  • 1,25 kg zemiakov, soľ, 250 g hladkej múky, 40 g rastlinného masla, 50 g cibule
  • 50 g údenej slaniny, 200 g bryndze
Popis prípravy jedla
Výroba

Zemiaky očistíme, opláchneme, pokrájame a dáme variť do vriacej, osolenej vody. Uvarené zemiaky čiastočne scedíme, prisypeme k nim za stáleho miešania múku, krátko povaríme a prikryté necháme stáť na okraji sporáka asi 10 min. Potom osolíme a vymiešame na hladké cesto. Z cesta tvarujeme lyžicou guľky – džadky veľké asi ako orechy, ktoré krátko opečieme na masti. Pred podávaním ich posypeme buď pokrájanou cibuľou opraženou s údenou slaninou a bryndzou, alebo postrúhaným tvarohom a roztopeným maslom.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa