Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 30 Júl 2021 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Filé alá Bercy


Ingrediencie
  • (600 g) filé
  • (1 dl) biele víno
  • (1 ks) cibuľa
  • (50 g) maslo
  • (15 g) múka
  • strúhanka
  • zelená petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie
  • citrónová šťava
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Z kúska filé a kostí si urobíme rybí vývar (Rybia vôňa).
Na panvicu si pridáme maslo a necháme ho rozohriať.

Výroba

Na roztopené a zohriate maslo pridáme jemne nasekanú cibuľu, necháme speniť, nalejeme víno a necháme asi polovicu odpariť.
Po odparení pridáme rybiu vôňu, okoreníme, nakvapkáme citrónovú šťavu, osolíme a necháme povariť.
Na záver pridáme jemne nasekanú petržlenovú vňať, maslo, kt. sme si zmiešali spolu s múkou, necháme zovrieť a následne odstavíme.

Dokončenie

Ak zmes trochu vychladne, precedíme ju cez sítko a nalejeme na filé . Na povrch nasypeme bielu strúhanku a vložíme do rúry, kt. sme si vopred rozohriali.
Hotové jedlo servírujeme posypané petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa