Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 30 Júl 2021 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Filé po Burgundsky


Ingrediencie
  • (800 g) filé
  • (2 dl) červené víno
  • (125 g) huby
  • (50 g) maslo
  • (10 g) múka
  • (20 ks) malé cibuľky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Do jednej panvice si na víne udusíme filé, v druhej panvice na masle opražíme celé cibuľky a na plátky pokrájané huby.

Výroba

Ak je filé podusené, vyberieme ho, do šťavy pridáme maslo, kt. sme si rozmiešali spolu s múkou, necháme zovrieť, odstavíme a primiešame do zmesy hnedé farbivo.(červené víno nemá peknú farbu)
Na záver pridáme do omáčky maslo a podľa chuti soľ al. korenie.

Dokončenie

Na misu si poukladáme podusené file, polejeme omáčkou a obložíme cibuľou a plátkami húb.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa