Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Štvrtok, 5 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Filé po provensálsky


Ingrediencie
  • (600 g) filé
  • (1 dl) biele víno
  • (250 g) paradajky
  • strúhanka
  • (1 ks) cibuľa
  • cesnak
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • bobkový list
  • tymian
Popis prípravy jedla
Príprava

Najprv si vezmeme filé a pokrájame si ho na dvanásť približne rovnakých kúskov.
Pokrájané kúsky si nasolíme a poukladáme na pekáč.

Výroba

Na filé si nalejeme trochu vína, pridáme pokrájanú cibuľu, mleté čierne korenie, bobkový list, tymian a vložíme do vopred vyhriatej rúry, v kt. pečieme asi 15 minút.
Na panvicu si nakvapkáme znova olej, pridáme za dve lyžice jemne nasekanej cibuly, pretlačený cesnak a očistené paradajky.
Zmes necháme opiecť, neskôr pridáme šťavu z upečeného filé, korenie, bobkový list, soľ, tymian, jemne nasekanú petržlenovú vňať a necháme povariť.

Dokončenie

Na záver si zoberieme druhý pekáč, poukladáme podusené filé, zalejeme precedenou šťavou, na povrch nasypeme bielu strúhanku a necháme zapiecť.
Po zapečení servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa