Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 30 Júl 2021 · Dvojica #3
Bezmäsité jedlá

Furmanské  halušky


Ingrediencie
  • 400 g zemiakov, 200 g hrubej múky, 200 g hladkej múky, soľ, 100 g údenej slaniny, 200 g údeného syra, 250 ml smotany
Popis prípravy jedla
Výroba

Zemiaky očistíme a postrúhame, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto, z ktorého nahádžeme do vriacej, osolenej vody halušky. Uvarené halušky scedíme, opláchneme teplou vodou a premiešame s trochou tuku z vyškvarenej slaniny. Teplé halušky dáme na taniere, posypeme postrúhaným syrom, rozškvarenými kockami slaniny a polejeme smotanou.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa