Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 9 Máj 2021 · Dvojica #1
Mäso

“Gazdovské  guľky” v kyslej kapuste


Ingrediencie
  • 300 g bravčového mäsa z pliecka, 150 g ryže, 1 vajce, soľ, čerstvo potlčené čierne korenie, 50 g oleja, 50 g cibule, 500 g kyslej kapusty, potlčená rasca, mletá červená paprika, 20 g hladkej múky, cukor, ovocný ocot
Popis prípravy jedla
Výroba

Mäso umyjeme a zomelieme. Pridáme ryžu uvarenú do polomäkka a vajce, osolíme, okoreníme a premiešame. Na polovici oleja opražíme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme kyslú kapustu, podusíme a ochutíme potlčenou rascou a mletou červenou paprikou. Z mäsovej zmesi sformujeme guľky, ktoré poukladáme do pekáča, na ne navrstvíme podusenú kapustu, trocha podlejeme horúcou vodou a prikryté udusíme do mäkka. Potom guľky vyberieme, Kapustu zahustíme zápražkou pripravenou zo zvyšného oleja a múky, povaríme a ochutíme cukrom a octom. Nakoniec do kapusty vložíme udusené guľky.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 2 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa